Umeås kommunalråd ser allvarligt på bilbränderna

2020-04-21 8:50

Nyheter

Umeå kommun, myndigheter, föreningar, företag och allmänhet har ett gemensamt ansvar att stoppa utvecklingen med bilbränder och skadegörelse som har pågått under våren. Det anser kommunalråden Hans Lindberg (S) och Anders Ågren (M) med anledning av det under helgen åter igen anlades bilbränder i Umeå. Detta utvecklas i ett pressmeddelande som skickats ut av Umeå kommun.

– Det här är självklart oerhört allvarligt och vi ska göra allt vi kan från kommunens sida för att underlätta polisens arbete. Men det räcker inte. Alla måste ta sitt ansvar och bidra för att skapa ett tryggare Umeå, säger Hans Lindberg (S), ordförande i kommunstyrelsen, Umeå kommun.

Umeå kommun har sedan 2017 arbetat med särskilt fokus på brottsförebyggande genom uppdraget Umeå växer-tryggt och säkert tillsammans med polisen i de nordöstra stadsdelarna i Umeå där helgens bilbränder anlades.

– Det här handlar om allvarlig brottslighet och nu är det viktigt att alla som har sett, hört eller vet något om detta kontaktar polisen så att rättvisan får ha sin gång. Det är allas vårt ansvar, säger Anders Ågren (M), vice ordförande i kommunstyrelsen, Umeå kommun.

Text: Joline Göttfert