Socialdemokraterna säljer lotter på avbetalning till ekonomiskt utsatta

2017-09-04 17:23

Nyheter

Socialdemokraternas lotteriverksamhet drar in 100-tals miljoner kronor till deras verksamhet och är den enskilt viktigaste finansieringen för hela det socialdemokratiska partiet. Men återigen har socialdemokraternas lotteriverksamhet hamnat i blåsväder. Förra hösten varnade Lotteriinspektionen socialdemokraterna när de mörkade att det var de som låg bakom Kombilotteriet. Nu visar det sig att socialdemokraterna lockar ekonomiskt utsatta med drömmen om att bli miljonär genom att sälja lotter till dem på avbetalning. I sin egen marknadsföring hävdar socialdemokraternas Kombilotteri att de gjort över 1 000 personer till miljonärer under deras 30 år. Men de glömmer dock bort att berätta att de skickat över 8 000 personer till Kronofogden bara sedan 2014. Detta har väckt mycket kritik från olika håll.

– Jag tycker det är riktigt osympatiskt att Stefan Löfven och socialdemokraterna säljer lotter på avbetalning till människor med svag ekonomi. Jag tycker han borde skämmas och genast sluta upp med detta säger riksdagsedamot Edward Riedl (M).

– Jag har länge varit kritisk till att socialdemokraterna drar in 100-tals miljoner kronor till partikassan genom sin lotteriverksamhet och de fackanslutnas avgifter. Jag tycker de bara borde finansiera sin politiska verksamhet genom medlemsavgifter och offentliga bidrag som de flesta andra partier gör. De sätter sig i ett enormt beroende till stora ekonomiska intressen genom dagens modell och jag tycker de borde avveckla dessa delar omgående säger riksdagsledamot Edward Riedl (M).

 

 

Text: Anna-Karin Nilsson.