Polisen sätter upp ännu fler bevakningskameror i Umeå

2020-03-25 8:29

Nyheter

Polisen har beslutat att sätta upp fler bevakningskameror i Umeå, något SVT var först med att rapportera om. Det handlar om totalt 16 stycken kameror som kommer att sättas upp på de platser där det redan nu finns kameror. De kommer att sättas upp senast i juni i år.

Idag finns kameror på tre områden i Umeå: Östra Ersboda centrum, Ålidhem och Umeå centrum. Grova våldsbrott, delvis öppen narkotikaförsäljning, stölder, skjutningar på vissa områden liksom annan brottslighet, har varit bidragande till att polisen valt att sätta upp kameror på de tre platserna. Det tidigare beslutet om kamerabevakning på dessa områden gäller fram till sista mars. De nya kamerorna kommer att sitta uppe tills vidare.

Skälet till att polisen beslutat att sätta upp fler kameror är för att öka tryggheten, motverka brottsligheten och underlätta utredningar av brott.

Anders Ågren (M), kommunalråd i Umeå, välkomnar att nya bevakningskameror kommer att sättas upp.

– Det är en mycket viktigt åtgärd för att öka tryggheten och bekämpa brottsligheten i Umeå. Vi moderater har länge drivit frågan om ökad kamerabevakning på särskilt brottsutsatta platser, säger Ågren i en kommentar.

Text: Joline Göttfert