Ågren (M) krävde hårdare tag mot brottsligheten

2018-08-30 16:15

Nyheter

Det var fullsatt när den sista stora debatten inför valet genomfördes mellan partiernas gruppledare i Umeå under onsdagen. Debatten gick av stapeln på Rex festvåning, och arrangerades av Västerbottens-Kuriren (VK). Det var stort intresse från umeåborna och bara dagen innan hade Alliansen presenterat sitt gemensamma valmanifest.

Partierna hade fått välja ut var sin fråga som skulle debatteras under kvällen. Diskussionerna kretsade mellan allt från brottslighet, valfrihet, kommunens ekonomi, AB Bostaden, miljön i centrum, föreningslivet, kommunanställdas arbetsvillkor, skolan till byggande i hela kommunen.

Moderata kommunalrådet Anders Ågren var nöjd efter debatten:

– Det var en intensiv debatt. Jag hann med att argumentera för vikten av valfrihet i välfärden, hårdare tag mot brottslighet, ett fördubblat bostadsbyggande i Umeå och tillväxt som kommer både landsbygd och stad till del! Jag hade gärna debatterat längre och varit med i fler ämnen. Men den politiska debatten fortsätter ju i sociala medier och på gator och torg, sa Ågren i en kommentar direkt efter det att debatten var över.

På måndag den kommande veckan möts kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S) och kommunalrådet Ågren (M) i en duell om Umeås utmaningar i SR P4. Valspurten är igång.

 

Text: Anton Bergström