Regeringen chockhöjer priset på biobiljetter

Publicerad: 

Regeringen fyrdubblar momsen på biobiljetter samtidigt som man inför gratis inträde på statliga museer. Åtgärden har mött kritik från oppositionen som menar att den slår mot människor utanför storstäderna där biobiljetterna blir dyrare men där man inte har tillgång till statliga museer. Riksdagsledamoten Edward Riedl (M) har upprörts över regeringens agerande.

– Allt som människor tycker om, exempelvis sport och bio räknas inte som tillräckligt fint för den rödgröna kultureliten. Den extra skatten på biobesökare går till att finansiera gratis entré på statliga museer eller teatrar i Stockholm. Det är ett hårt slag för alla oss som inte bor i Stockholms innerstad där de flesta statliga museer och teatrar ligger, säger Edward Riedl.

Edward Riedl har tidigare kritiserat regeringen för att föra en politik som missgynnar människor utanför storstaden. Främst är det den höjda bensinskatten och förslagen om flygskatt och kilometerskatt som Edward Riedl har lyft upp som Norrlandsfientliga.

– Jag tror på människors fria vilja och rätten att fatta egna beslut. Jag lovar att alltid ta kampen mot förmynderiet och för människors fria val. Stefan Löfven ska lämna biobesökarna och människor utanför Stockholm i fred, säger Edward Riedl.

 

Mest lästa