Stoppa nätpedofilerna

2016-06-23 13:57

Nyheter

I dag har Aftonbladet rapporterat om att nätpedofiler använder allt grövre metoder för att tvinga till sig bilder på barn. Genom att hota dem via nätet får pedofilerna barn och unga att filma eller ta kort på sig själva. I Aftonbladets artikel berättas det om fall där samma gärningsman kunnat utpressa flera ungdomar med hot om våld. Riksdagsledamoten Edward Riedl (M) har engagerat sig för att sexualbrottslingar på nätet ska straffas hårdare.

– Straffpåföljderna i den här typen av brott är ofta provocerande låga. Filmer och bilder på nätet kan förfölja en ung människa i resten av livet. Jag vill se straffskärpningar och mer resurser till polisen. Det är dags att vi stoppar nätpedofilerna, säger Edward Riedl.

 

 Ungdomar som har blivit utsatta för sexuella kränkningar på nätet kan ofta drabbas av psykisk ohälsa. Brottsoffren hittar inte alltid någon att prata om händelsen med vilket ytterligare försvårar deras situation. Ofta berättar barnen ingenting för sina föräldrar och mörkertalet bedöms även vara stort.

– Vi måste även bli bättre på att ta hand om de ungdomar som utsätts. De måste alltid ha någon att prata med. Livet för brottsoffren måste kunna gå vidare, säger Edward Riedl.