Riedl: Norrland är ingen jäkla koloni!

Publicerad: 

Norrlänningen Clara Lidströms senaste krönika i Expressen har fått fart på debatten om Norrlands självständighet. Lidström jämförde i artikeln Norrland med en koloni i det brittiska imperiet och hävdade att regeringen i Stockholm suger ut Norrland på rikedom utan att det kommer norrlänningarna till del. Riksdagsledamot Edward Riedl (M) tycker dock att Lidströms beskrivning av Norrland är både verklighetsfrånvänd och farlig. 

– Lidströms påståenden är struntprat. Norrland är ingen jäkla koloni. Vi är en del av Sverige och så ska det förbli. Jag är motståndare till all form av separatism för det leder aldrig till någonting konstruktivt. Dessutom kan Norrland gott och väl stå på egna ben – ingen behöver tycka synd om oss, säger Edward Riedl.

 Riedl har återkommande kritiserat Stefans Löfvens regering för att bedriva en norrlandsfientlig politik men han vill inte se ett självständigt Norrland.

– Problemet är den rödgröna politiken. Med höjda bensin- och dieselskatter och förslag på kilometer- och flygskatt straffbeskattar den här regeringen landsbygden i allmänhet och Norrland i synnerhet. Det här är dock ett problem som återfinns i exempelvis Småland, Värmland och Östergötland också och det är ett resultat den rödgröna politiken – inte kolonialism. Jag är en av regeringens mest högljudda kritiker men jag är en minst lika stark anhängare av ett enat Sverige, säger Edward Riedl.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin