Regeringens misslyckande – 0 traineejobb till Västerbotten

Publicerad: 

I valrörelsen 2014 var socialdemokraternas löfte om 32 000 traineejobb till unga utanför arbetsmarknaden ett av de stora vallöftena. Istället för den tidigare alliansregeringens politik med lägre arbetsgivaravgifter för unga skulle traineejobb ersätta de tidigare jobben. Regeringen har redan gjort det dyrare att anställa unga och genomfört sin egen reform. Efter två år har regeringen lyckades få fram 125 traineejobb i hela Sverige och inget av dessa har hamnat i Västerbotten.

– Det här kan inte ses som något annat än ett monumentalt misslyckande för Stefan Löfvens S och MP-regering. Trots att Göran Perssons gamla S-regering redan hade misslyckats med den här politiken på 90-talet så skulle den prövas igen. Vi kan nu se att den här typen av politik fungerar lika dåligt idag som den gjort tidigare säger riksdagsledamoten från Västerbotten Edward Riedl (M).

Regeringen har haft svårt att uppfylla många av sina vallöften från valrörelsen men frågan är ändå vad moderaterna själva har för svar på att få unga i arbete.

– Vi måste få företag att anställa unga och oerfarna. Vi moderater har därför olika förslag på att göra det billigare för arbetsgivare att anställa unga utan att unga ska behöva få lägre lön. En del handlar om att ha en lägre arbetsgivaravgift för unga. Men det är viktigt att unga snabbt kommer ut i riktiga arbeten säger Edward Riedl (M).

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin