Dolan och Söderberg ersätter föräldraledig Andreas Löwenhöök

2020-10-12 14:14

Nyheter

Från den 16 november till och med den 30 april (2021) kommer Skellefteås oppositionsråd, Andreas Löwenhöök (M), att vara föräldraledig. Moderaterna har nu beslutat om vem som ska ersätta honom under föräldraledigheten och det blir Ramona Dolan och Johan Söderberg.

– Det känns väldigt spännande och roligt. Jag är tacksam över att jag nu får förtroendet att vara huvudansvarig för Moderaternas oppositionspolitik och möjligheten att jobba mer med politik, säger Ramona Dolan, som föreslås till tillförordnat oppositionsråd.

Moderaterna har beslutat att dela upp de uppdrag som Andreas Löwenhöök har på två personer. Bakgrunden till detta är en lösning där båda ersättarna kommer att arbeta deltid med politik och deltid på sina ordinarie arbeten.

Ramona Dolan kommer att ta rollen som tillförordnat oppositionsråd och ledamot i kommunstyrelsen (ca 60 procent politisk tid).

Johan Söderberg, som sedan tidigare är ledamot i kommunstyrelsen, tar rollen som tillförordnad gruppledare för Moderaternas kommunfullmäktigegrupp och ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott (ca 40 procent politisk tid).

– Vi är ett bra team och tillsammans kommer vi att fortsätta Moderaternas aktiva oppositionsarbete, säger Johan Söderberg, som träder in som tillförordnad gruppledare för Moderaterna i Skellefteå.

Faktaruta:

  Ramona Dolan:
  Jobb: Regionsamordnare Maskinentreprenörerna
  Bostadsort: Ragvaldsträsk
  Familj: Make och två barn
  Utbildning: Business Management
  Fritidsintresse: Familjen och hästar
  Politiska uppdrag idag (urval): Ledamot i kommunfullmäktige, i Fritidsnämnden och dess arbetsutskott
  Hjärtefrågor: Ett tryggt och hållbart samhälle samt kompetensförsörjningen
  Johan Söderberg:
  Jobb: Ekonomichef Norrlands Bil
  Bostadsort: Skellefteå
  Familj: Fru och två barn
  Utbildning: Civilekonom
  Fritidsintresse: Idrott och friluftsliv
  Politiska uppdrag idag (urval): Ledamot i kommunfullmäktige, i Kommunstyrelsen, i Skellefteå Stadshus AB samt vice ordförande i Skellefteå Industrihus AB
  Hjärtefråga: Skapa förutsättningar för ett starkt och växande näringsliv

Text: Joline Göttfert