Debatt: Svenska folket vill se betydligt hårdare fängelsestraff!

Nyligen presenterade SOM-institutet vid Göteborgs universitet sin årliga undersökning om allmänhetens åsikter. Denna visar att en överväldigande majoritet av svenska folket – 69 procent – vill ha mycket hårdare fängelsestraff. Det speglar mycket väl den uppfattning som även Moderaterna framför.

Publicerad: 

Vi ser det även i andra frågeställningar. 86 procent av svenska folket vill se skärpta straff för gängkriminalitet. Bara 6 procent är emot. Det är förövrigt precis lika stor andel kvinnor som män, när det gäller åsikten att få se skärpta straff. I en annan aktuell fråga inom samma område, att utvisa utländska medborgare som döms till fängelsestraff p.g.a. våldsbrott, så ser vi ett liknande mönster. 82 procent är positiva till förslaget och bara 6 procent negativa.

Budskapet från det svenska folket är tydligt. Det krävs hårdare straff.

Moderaterna och regeringen genomför nu en total omläggning av den svenska kriminalpolitiken. Det behövs. Det kommer att ta tid att vända utvecklingen i vårt land, men betydligt hårdare straff och utbyggda fängelser är en viktig del i att få stopp på den kriminalitet vi ser i Sverige. Brottsligheten ska nu bekämpas på område efter område. Steg för steg.

Äntligen har vi fått en regering som prioriterar lag och ordning!

 

 

 

Anders Ågren
Förbundsordförande, Moderaterna i Västerbotten

Mest lästa