Ytterligare framgångar för M i ny extra budget – “Vi driver igenom ytterligare satsningar på vården”

2020-06-03 14:01

Nyheter

Idag debatterades ytterligare en extra budget i riksdagen. Moderaterna har anledning att vara nöjda. Tidigare har M fått igenom en rad förslag för att rädda jobb och företag. För bara någon vecka sedan fick M med sig alla partier på att slopa förmånsbeskattningen för all vårdpersonal som under krisen fått gratis parkering, gratis resor och gratis mat.

Nu kom ännu en vinst då ytterligare förstärkningar drivs igenom till sjukvården på M:s initativ.

-Regeringen gick idag oss Moderater till mötes när det gäller ytterligare satsningar på sjukvården. Det är bra, säger Edward Riedl ledamot i finansutskottet (M) som hoppade in för Elisabeth Svantesson i dagens budgetdebatt i kammaren.

Moderaterna är dock inte helt nöjda och har en rad förslag som man vill att regeringen tar till sig.

Vi har förslag om ett Coronatillägg på 5 000 kronor extra varje månad till personal i vård och omsorg som nu jobbar i frontlinjen i den här pandemin som vi fortsätter driva och när krisen väl är över kommer vi blockera försöken att höja skatterna för att betala tillbaka på statsskulden, säger Riedl (M)

Hur har ni tänkt det?

Just nu ökar statsskulden snabbt med alla nödvändiga räddningspaket som vi genomför. Men höjda skatter som en del vill se som ett sätt att betala tillbaka skulden är helt fel väg, det kommer skada återhämtningen av svensk eknomin. Prioritera bort saker i statsbudgeten för att ha råd med god välfärd även efter krisen och vi föreslår nedskärningar av till exempel biståndet, säger Riedl (M) till NIV.

Text: Anton Bergström