Trots löften från S – fortsatt oklart när BB i Lycksele öppnar

I slutet av oktober tog den S-styrda majoriteten beslut i hälso- och sjukvårdsnämnden om att avbryta upphandlingen på grund av att bara aktör hade visat intresse, i stället skulle verksamheten åter öppnas i egen regi. Ett beslut som allianspartierna gemensamt reserverade sig emot.

Publicerad: 

Nu står det klart att det fortsatt är mycket oklarheter kring när en öppning av Lycksele BB kan vara aktuell då det fortsatt saknas minst sex stycken barnmorskor och att det är högst osäkert om man kommer att kunna öppna som tidigare sagts i januari 2024.

-Vi från verksamheten har presenterat för politiken att vi kommer att kunna ha läkare på plats från vecka tre, och det är utifrån det man har en ambition att kunna kicka igång då. Men det är som sagt ännu för tidigt att säga att det går, säger Ellinor Berglund avdelningschef till VK.

Nyheter i Västerbotten har tidigare skrivit om den interpellation som Anna Ackemo (M) lämnat in inför kommande fullmäktige där hon bland annat ställt frågor till hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Anna-Lena Danielsson (S) huruvida man kommer att kunna garantera att hålla BB-Lycksele öppet i egen regi dygnet runt hela året.

Elin Segerstedt Söderberg

Mest lästa