Tomas Nilsson toppar Moderaternas kommunvalsedel i Vindeln

Det var en enig nomineringsstämma som under måndagen beslutade att anta Moderaternas kommunvalsedel i Vindelns kommun. På valsedeln återfinns 27 namn både nya som gamla. Tomas Nilsson toppar valsedeln och nykomlingen Thelma Wikström står som nummer två.

Publicerad: 

Det var en enig nomineringsstämma som under måndagen beslutade att anta Moderaternas kommunvalsedel i Vindelns kommun. På valsedeln återfinns 27 namn både nya som gamla.

Moderaternas toppnamn Tomas Nilsson är idag ledamot i kommunfullmäktige och ser fram emot valet.

– Det är med glädje och ödmjukhet jag tar emot förtroendet att få fortsätta företräda Moderaterna i Vindeln kommun och att få leda arbetet under ett spännande och viktigt valår. Nu börjar arbetet tillsammans med övriga i det moderata laget med att fortsätta utveckla den politik som är bäst för Vindeln och berätta om den för väljarna inför höstens val. Vi har dessutom fler kandidater på valsedeln än vad vi hade 2018 vilket är mycket glädjande, säger Nilsson (M).

Den stora nyheten är Thelma Wikström, 18 år gammal, som intar andraplatsen. Till vardags läser hon på Minervagymnasiet i Umeå och är aktiv i Moderata ungdomsförbundet.

– Jag är tacksam och stolt över att fått förtroendet att vara en del av Moderaternas framfart i kommunen. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Vindelns kommuns varumärke, attraktionskraft och tillväxt tillsammans med Moderaterna i Vindelns kommun, säger Wikström (M).

Kommunvalsedeln är utformad efter principen varvad lista som återspeglar en jämn representation av kvinnor och män som företräder Moderaterna i Vindeln.

Vindeln kommun. Förslag till valsedel för Moderaterna 2022.

 1. Tomas Nilsson
 2. Thelma Wikström
 3. Mikael Sundling
 4. Cecilia Gustafsson
 5. Marcus Jonsmyr
 6. Åsa Ahlberg Jonsson
 7. Nils Sandström
 8. Malin Näslund
 9. Kent Jacobsson
 10. Åsa Eriksson
 11. Kenth Ärletun
 12. Lisa Sundling
 13. Anders Forsman
 14. Maria Gustafsson
 15. Rune Johansson
 16. Viktor Fahlgren
 17. Joakim Rudolfsson
 18. Magnus Lindström
 19. Stefan Sjögren
 20. Lars-Anders Rudolfsson
 21. Peter Henfridsson
 22. Pär Nilsson
 23. Mats Ekman
 24. Kent Nilsson
 25. Mikael Florin
 26. Peter Green
 27. Jonas Lithell
Jonatan Hjeltman