Tidigare MP-topp i Västerbotten blir medlem i Moderaterna

2020-02-19 13:50

Nyheter

Miljöpartiets f.d. distriktsordförande i Västerbotten, Mia Winroth, meddelade på onsdagen att hon har gått med i Moderaterna i Umeå.

Mia Winroth har haft en framträdande roll i MP både lokalt och regionalt. Hon har varit ordförande för MP både i Umeå och i länet, varit andre vice ordförande i Äldrenämnden, ledamot av kommunfullmäktige och fritidsnämnden i Umeå. Beskedet att hon nu går med i Moderaterna välkomnas av kommunalrådet Anders Ågren (M).

Mia Winroth kommenterar:
– Det känns mycket bra att ta detta steg! Sedan valet 2018 har jag i lugn och ro övervägt olika partier och vad de står för. Det känns helt rätt för mig att nu gå till Moderaterna, som är ett stabilt, demokratiskt och öppet parti. Till skillnad från mitt gamla parti, Miljöpartiet, som visade sig vara något annat.

– Inom Moderaterna kommer jag att kunna fortsätta jobba med sådana frågor som ligger mig varmt om hjärtat. Kvalitét inom äldreomsorgen, att de gamla ska ha goda levnadsvillkor, valfrihet inom hemtjänsten, avslutar Winroth.

Moderata kommunalrådet Anders Ågren välkomnar den nya medlemmen.
– Mia Winroth är hjärtligt välkommen till vårt parti. Jag har fört samtal med henne, och är övertygad om att hon kommer att bli ett positivt tillskott för oss. Moderaterna i Umeå är en bred kyrka, och vi samlar alltfler som vill se en politisk kursändring i Umeå. En politik med både liberalism och konservatism, mer sunt förnuft och mindre vänsterflum. Alla goda krafter som vill bidra i det arbetet är varmt välkomna, säger Ågren i en kommentar.

Text: Joline Göttfert