Tidigare MP-landstingsrådet Robert Winroth blir medlem i Moderaterna

2020-08-10 7:35

Nyheter

Före detta miljöpartistiska landstingsrådet Robert Winroth, Umeå, meddelade på måndagen att han har gått med i Moderaterna. Ett besked som välkomnas av kommunalrådet och länsordföranden Anders Ågren (M).

Robert Winroth har haft en mycket framträdande roll i Miljöpartiet: distriktsordförande i Västerbotten, gruppledare i landstinget 12 år, innovationslandstingsråd åren 2011-2019 och styrelseordförande för landstingets innovationsbolag VLL Innovation. På nationell nivå var han bl.a. ledamot i rikssjukvårdsnämnden.

Han rankades också som en av de allra mest inflytelserika inom innovations-medicinteknik Sverige år 2018. Plats 11 av 100 i landet med motiveringen att han ”fortsätter sitt viktiga arbete med att försöka förändra vårdens inställning till att samarbeta med näringslivet” (MedTech Magazine).

Efter en liten paus från den aktiva partipolitiken är han redo att engagera sig igen. Han har beslutat sig för att ta steget över till Moderaterna.

– Det känns mycket bra! Sedan valet 2018 har jag i lugn och ro funderat över mitt politiska engagemang och landat i att det känns helt rätt för mig att ta steget och bli medlem i Moderaterna. Jag har alltid haft ett brinnande engagemang för innovation och utveckling, för företagande och näringsliv, för individens frihet. Mina idéer och tankar framåt har tagits emot väl hos Moderaterna – jag hoppas att jag ska kunna bidra med mycket i deras arbete inom dessa områden under kommande år, säger Robert Winroth i en kommentar.

Moderata kommunalrådet Anders Ågren välkomnar den nya medlemmen:
– Robert Winroth är hjärtligt välkommen till vårt parti. Jag är övertygad om att han kommer att bli ett positivt tillskott. Hans välkända och starka engagemang inom företagande och innovation passar som hand i handske hos oss. Vi kommer som parti att fokusera ännu mer på detta område inför valet 2022, och där har Winroth goda möjligheter att aktivt bidra.

– Moderaterna är en bred kyrka, och vi samlar alltfler som vill se en politisk kursändring i såväl Umeå som Västerbotten. En politik som förenar både liberalism och konservatism, mer sunt förnuft och mindre vänsterflum. Alla goda krafter som vill bidra i det arbetet är varmt välkomna, säger Ågren i en avslutande kommentar.

Text: Joline Göttfert