Statsministern besökte Skellefteå

Under helgen anordnades Moderaternas Norrlandskonferens tillsammans med förbunden Västerbotten, Norrbotten, Västernorrland och Jämtland/Härjedalen. 

Publicerad: 

I Skellefteå samlades omkring 150 moderater från Norrland. Moderaterna i Västerbottens länsförbundsordförande Anders Ågren inledde konferensen och välkomnade Sveriges statsminister Ulf Kristersson upp på scenen. 

Ulf Kristersson talade framför allt om gängkriminaliteten och det dödliga våldet som eskalerat under senaste veckorna. Han sa bland annat att vi behöver gå från ett perspektiv där gärningsmannen står i centrum till ett perspektiv där brottsoffret står i centrum.  Statsministern lyfte även frågor om integration och språkets betydelse för att bygga gemenskap. 

Ulf Kristersson talade även om regeringens budgetförslag och de satsningar som görs på rättsväsendet och försvaret. Han nämnde även klimatfrågan, som han menar inte går att lösa om man inte har en europeisk och global syn på den.

– Vår idé är inte att göra det omöjligt att vara bilist i Norrland, vår idé är att bli av med alla utsläpp, sa Kristersson under sitt anförande.

Några av de andra talarna under helgen var Moderaternas partisekreterare Karin Enström, Europaparlamentariker Tomas Tobé och justitieminister Gunnar Strömmer. 

Anders Ågren (M) var mycket nöjd med helgen.

– Det var en riktig succé för Moderaternas Norrlandskonferens med 150 nöjda deltagare denna helg. Vi är fantastiskt glada och stolta över att vi, för första gången i konferensens historia, fick besök av Sveriges statsminister, säger Ågren i en kommentar.

Joline Göttfert

Mest lästa