Nya bilbränder i Umeå i natt

2020-05-11 7:46

Nyheter

I natt brann bilar på Östra Ersboda. Enligt polisen är det ett tiotal bilar som är helt eller delvis förstörda i branden. Polisen har inlett förundersökning angående mordbrand och platsen är avspärrad. Det finns ingen misstänkt person i ärendet.

Det är bara några veckor sedan den senaste bilbranden. Under 2020 har det brunnit vid åtminstone sju tillfällen, på olika platser runt om i Umeå. Totalt har omkring 70 bilar brunnit under vårens händelser.

Moderata kommunalrådet Anders Ågren har reagerat starkt på de senaste månadernas bilbränder i Umeå. Han och Moderaterna varnade redan för två år sedan om en allvarlig utveckling, men fick då rejält med mothugg av andra partier. Ågren uppmanar nu till bred samling för att bekämpa brottsligheten i Umeå.

– Man blir både rejält förbannad och bekymrad. Alla måste nu ge sitt stöd till polisen för att komma tillrätta med situationen. Umeå kommun har sedan tidigare ett bra samarbete med Polismyndigheten. Men jag uppmanar också alla som vet något, eller kanske sitter inne med upplysningar om dessa händelser, att omgående tipsa polisen. Umeå får inte vänja sig vid bilbränder. Vi måste överväga ytterligare insatser för att få slut på detta, säger Anders Ågren i en kommentar.

Polisen önskar att tips eller iakttagelser som gjorts i samband med branden på Filgränd kring midnatt lämnas till 11414.

Text: Joline Göttfert