Nekad handikapptillstånd – Löfstedt (M) vill ta upp ärendet i Tekniska nämnden

Nyheten om att Ellen Uusitalo, som förlorat ena benet och nu nekas tillstånd att parkera på handikapparkering, sprids som en löpeld i Västerbotten. Nu kräver Marianne Löfstedt (M) att ärendet tas upp i Tekniska nämnden i Umeå.

Publicerad: 

Ellen Uusitalo förlorade ena benet i en sjukdom när hon var sex år gammal och har därför svårigheter att gå längre sträckor. Trots detta nekas hon nu tillstånd att parkera på handikapparkeringar i Umeå, trots att hon de senaste 15 åren har innehaft tillståndet i Jokkmokks kommun.

– Det påverkar mig jättemycket i vardagen. Både när jag ska handla, men också för att ta mig till jobbet. Om jag inte kan stå på handikapparkeringen så måste jag gå runt hela byggnaden där jag jobbar för att komma till hissen eller gå tre trappor upp. Det gör det väldigt jobbigt, säger Ellen Uusitalo till SVT.

Löfstedt (M) kräver ändring i regelverket

Marianne Löfstedt (M), ledamot i Tekniska nämnden i Umeå kommun, är chockad över att Ellen nekats parkeringstillstånd. Nu vill hon ta upp ärendet på nästa nämndsammanträde i augusti.

– Den som har ett behov av ett parkeringstillstånd ska givetvis också få det. Hur är det möjligt att Ellen inte beviljas det? Ibland funderar man på hur regelverket är konstruerat. Jag tycker att det är mycket konstigt att hon inte har fått ett parkeringstillstånd och jag kommer därför att ta upp frågan om hur vårt regelverk ser ut när vi har sammanträde med Tekniska nämnden den 25 augusti, säger Löfstedt (M).

Jonatan Hjeltman