Moderaterna undrar när BB i Lycksele kommer att öppnas upp igen

När kommer BB i Lycksele att öppna upp igen och anser Anna-Lena Danielsson (S) fortsatt att det var rätt beslut att avbryta upphandlingen? Det är frågor som regionfullmäktigeledamoten, Anna Ackemo (M), vill ha svar på vid nästa fullmäktigesammanträde.

Publicerad: 

Bakgrunden till interpellationen är händelseutvecklingen som följt efter att BB Lycksele nu varit stängt sedan december 2022. En upphandling för att åter öppna verksamheten igen med bemanningsföretag påbörjades men avbröts efter beslut av den socialdemokratiska majoriteten. Det har nu lett till att verksamheten fortsatt är stängd, man har svårigheter med rekrytering och när öppningen i egen regi kommer att ske finns inget klart svar på.

 

– Om man inte avbrutit upphandlingen så hade verksamheten varit i gång i början av februari, då det fanns ett anbud på upphandlingen men S-majoriteten valde att avbryta. I stället står vi med en fortsatt stängd verksamhet och utan någon säkerhet på en långsiktig lösning på öppethållande året runt, säger Anna Ackemo (M).

Elin Segerstedt Söderberg

Mest lästa