Moderaterna presenterade ett nytt näringslivspolitiskt program för Skellefteå

Publicerad: 

Moderaterna i Skellefteå har tagit fram ett nytt förslag till näringspolitiskt program för Skellefteå Kommun för åren 2023–2025. Partiet vill att Skellefteås näringslivsklimat ska bli ett av Sverige bästa. Genom programmet vill Moderaterna skapa bättre förutsättningar för fler och växande företag samt bättre ta vara på möjligheterna kopplat till den tillväxt som Skellefteå nu upplever.

– Skellefteå behöver ett nytt och företagsvänligt ledarskap i kommunen med tydliga ambitioner och förslag för att främja näringslivet. Moderaterna lägger nu fram flera nya förslag som skulle göra positiv skillnad, säger Ramona Dolan (M) vice gruppledare som är en av partiets företrädare bakom det nya näringslivsprogrammet från Moderaterna.

I programmet finns fyra viktiga strategiområden:

  • Strategisk näringslivsutveckling,
  • Ett näringsliv i toppklass,
  • En näringslivsenhet för tillväxt
  • Inköp från näringslivet.

Varje strategiområde har riktade insatser för förbättringar som handlar om att säkerställa en hög service till näringslivet, minskad osund konkurrens och bättre relation och dialog med företagen.

– Moderaternas förslag till näringspolitiskt program kommer att vara helt avgörande för att nå ett bättre företagsklimat och ge rätt förutsättningar för näringslivet att utvecklas, säger Ramona Dolan (M).

För att kommunen ska arbeta mer strategiskt med näringslivsutveckling, samt för att stärka politikens dialog med företagen, vill Moderaterna inrätta ett näringslivsråd under kommunstyrelsen. Partiet vill även utreda möjligheterna med att bolagisera kommunens näringslivskontor och skapa ett Skellefteå Business Region, som samlar alla viktiga aktörer i syfte att ge bättre service, fler verktyg och verka relationsbyggande med näringslivet.

– Vi vill ge företagen de bästa förutsättningarna att starta, växa och utvecklas i Skellefteå kommun. Vår målsättning är att nå topp 10 i Svenskt Näringslivs ranking till 2030, vilket är fullt möjligt med Moderaternas förslag, säger Peter Karlsten (M), ledamot i Moderaternas lokala företagarråd, som står bakom Moderaternas näringslivspolitiska program.

 

Läs programmet här:

Moderaterna i Skellefteås näringslivspolitiska program – En politik för tillväxt

 

Text: Anton Bergström