Moderaterna i Umeå satsar på både stad och landsbygd

2018-08-08 11:14

Nyheter

Med 32 dagar kvar till valdagen presenterade på onsdagen det moderata kommunalrådet Anders Ågren partiets lokala valmanifest i Umeå – Tillväxt för både stad och landsbygd!

Moderaterna har redan startat sin valrörelse i Umeå, även om den officiella valupptakten sker senare i veckan. Valrörelsen blir kort och intensiv och därför har M valt att starta tidigt, inte minst på sociala medier.

– Vi ger järnet och slår ur ett underläge! De rödgröna är starka i Umeå, men vi har en samlad Allians med erfarna företrädare och god stämning. Sociala medier spås få en stor betydelse i denna valrörelse, och i Umeå är ju vi moderater största parti med flest följare och absolut störst genomslag. Så vi är taggade, samspelta och på offensiven, säger Ågren i en kommentar.

Valmanifestet kan sammanfattas som klassisk borgerlig politik och spänner över flera övergripande områden. 32 punkter lyfts fram. Bland förslagen återfinns exempelvis sänkt kommunalskatt, bättre företagsklimat, valfrihet inom välfärden och ett fördubblat bostadsbyggande. Ett ökat fokus på landsbygden jämfört med tidigare val kan också noteras i det moderata valmanifestet.

– Jag är stolt över att presentera vårt lokala valmanifest, som vi har jobbat med det senaste året. Det är tydlig och framgångsrik moderat politik: valfrihet, företagande, sänkt skatt, tillväxt för både stad och landsbygd, kvalitet inom äldreomsorgen och en skola i toppklass, fortsätter Ågren.

Trygghetsfrågorna, som har debatterats mycket i Umeå det senaste året, har en central roll. För att motverka otryggheten och bekämpa brottsligheten föreslås fler poliser, offentlig kameraövervakning, kommunala ordningsvakter, fördubblade insatser inom det förebyggande arbetet och tiggeriförbud.

Samtidigt vill Moderaterna att Umeå kommun ska lyckas erbjuda Sveriges bästa skola och äldreomsorg. Ett batteri av åtgärder presenteras för att nå detta. På utbildningsområdet mindre barngrupper i förskolan. Betyg och ordningsomdömen från årskurs 3, ökad undervisningstid och avlastning av lärarna genom inrättande av lärarassistenter.

Inom äldreomsorgen så vill man öka bl.a. tillgången på särskilda boenden, senior- och trygghetsboenden. Valfrihet, hög kvalitet och ett värdigt bemötande lyfts fram. Ökade resurser till hemtjänsten och en central trygghetsinspektion för att garantera att de äldre får högsta tänkbara kvalitet på omsorg och bemötande.

Moderaterna i Umeå kommer på fredagen att börja sätta upp sina valskyltar runt om i kommunen, och på måndagen är det invigning för partiernas valstugor på Rådhustorget i Umeå

Valrörelsen i Umeå är här – såväl på sociala medier som på gator och torg.

Text: Madelene Nord