Moderaterna gläds över öppningen av BB-Lycksele

Idag kom beskedet att BB i Lycksele åter kommer att öppnas den 19 februari. Det framgår av ett pressmeddelande från Region Västerbotten. Ett besked som välkomnas av Moderaterna i Västerbotten.

Publicerad: 

Moderaterna har sedan den första stängningen drivit frågan om hur och när återöppning skulle ske och nu kommer svaret, bemanning finns för återöppning från och med 19 februari och man har avtal med bemanningspersonal över hela våren.

Hälso- och sjukvårdsnämnden har under stängningen jobbat med en handlingsplan för att säkra bemanningen för hela länets förlossningsverksamheter, ett underlag framtaget med åtgärder som grundas i förlag från verksamheten själva. Här menar Moderaterna att S-majoriteten visat bristande ledning och styrning då följsamheten och uppföljning av handlingsplanen varit bristfällig, vilket man tryckt på både i nämnden och i debatter i fullmäktige.

-Äntligen har vi en lösning på plats, vi hoppas att detta är en långsiktig lösning så att vi slipper fler stängningar, för vi har sett vilka konsekvenser en stängning får och vilka svårigheter det är att återöppna en verksamhet som stängts ner, säger Anna Ackemo (M), som fortsätter:

-Vi vill idag rikta en enorm tacksamhet till de chefer och personal som jobbat fram denna lösning, det är deras hårda arbete som gjort detta möjligt.

Elin Segerstedt Söderberg

Mest lästa