Fullsatt när Ulf Kristersson besökte Rex

Under måndagen den 1 augusti besökte Ulf Kristersson Umeå. På kvällen hölls det ett så kallat Town hall meeting på Rex, något som lockade många nyfikna väljare. Frågestunden handlade om allt från gängbrottslighet, bränslepriser och skolan till klimat och miljö.

Publicerad: 

Det var ett överfullt Rex när Umeå fick besök av Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Redan innan insläppet klockan 18:00 var det lång kö utanför och när det körde i gång vid 18:30 var Festvåningen på Rex fylld på både längden och brädden av nyfikna väljare.

Mötet modererades av Umeås kommunalråd Anders Ågren (M) som är mycket nöjd med kvällen när Nyheter i Västerbotten pratar med honom efteråt.

– Mer än fullsatt när Ulf Kristersson besöker Rex är ett minst sagt godkänt betyg. Det var många frågor och det märks att folk är intresserade av hur vi ska lösa de problem som Sverige står inför idag. Vi som representerar Moderaterna i Umeå och Västerbotten är mycket glada över att Ulf valde att inleda den intensivare delen av valrörelsen med ett besök hos oss, säger Ågren (M).

Inledde gjorde den tidigare socialdemokraten Sofie Wiklund som berättade om hennes 15 år som inbiten trogen Socialdemokrat och moderat-motståndare och om hur hon insåg att hon egentligen var moderat.


Sofie Wiklund

Tio minuter senare tog Kristersson över och efter en kort inledning där han berättade om Moderaternas regeringsalternativ (M-KD-SD-L) och om deras samsyn på hur man kan lösa de problem som Sverige möter, öppnades det upp för frågor.

Frågorna kom både från unga och gamla och handlade exempelvis om hur Moderaterna vill tackla den ökade kriminaliteten, det dödliga skjutvåldet och sexualbrott men också om sjukvård, BUP och klimatet.


Anders Ågren (M) tackar av Ulf Kristersson med en Västerbottensost

Efter frågestunden var det många som ville komma fram och ta en bild eller ställa ännu fler frågor till Kristersson.

– Det blev verkligen succé, avslutar Ågren (M).

Jonatan Hjeltman

Mest lästa