M startar lotteri: Edward Riedl (M) personen bakom idén

2020-09-08 14:27

Nyheter

Moderaterna har under dagen meddelat att de startar upp en lotteriverksamhet. En idé och ett projekt som startats och drivits av den moderata riksdagsledamoten Edward Riedl från Västerbotten.

Hur kommer det sig att Moderaterna startar ett lotteri?

– När det blev klart att det finns en riksdagsmajoritet för att fortsatt tillåta Socialdemokraterna att få privilegier i lagstiftningen för sitt lotteri begär jag ordet och säger att jag då tänker starta ett lotteri för Moderaterna. Det möttes där och då av skratt och leenden på riksdagsgruppen. Det var 2018, sedan dess har jag, tillsammans med en handfull andra, mestadels på helt ideell basis, lagt ner tusentals timmar för att se till att Moderaterna ska få ett eget lotteri, säger Riedl (M).

Vad är syftet med lotteriet?

– Lotteriet ska hjälpa till så att Moderaterna kan få större intäkter och kan anställa fler personer som vill bidra till att göra Sverige till ett ännu bättre land. Det är vi öppna med, säger Riedl (M).

Hur skiljer sig Moderaternas lotteri mot Socialdemokraternas?

– Till skillnad från Socialdemokraterna säljer vi inte på kredit eller skickar människor till Kronofogden. Alla som jobbar med lotteriet är utbildade i spelmissbruk och vi har gjort mer än lagen kräver för att upptäcka spelmissbruk och säkerställa att de kan få stöd. Vi är tydliga med att det är Moderaternas lotteri och att överskottet i lotteriet går till vår verksamhet, säger Riedl (M).

Text: Anton Bergström