M kritiserar Systembolagets säljstopp av Skellefteåöl

Publicerad: 

Moderaterna i Skellefteå är starkt kritiska till Systembolagets säljstopp och hantering av Skellefteå bryggeris senaste öl; Kitty Butthole.

– Det är rent ut sagt en pinsamt dålig hantering av Systembolaget. Att först godkänna produktnamnet, för att sedan slå till med ett säljstopp efter några klagomål, det visar att monopolet inte har någon förståelse för vilka tuffa förutsättningar mikrobryggerierna lever under, säger Stefan Anundi (M), kommunfullmäktigeledamot och ersättare i kommunstyrelsen.

– Själv så lägger jag inga värderingar kring produktnamnet. Det har ju genomgått en granskning och godkänts.

Moderaten Stefan Anundi har själv jobbat i ett mikrobryggeri som la ner verksamheten på grund av de tuffa krav som ställs av Systembolaget.

– Mikrobryggerierna i Sverige i allmänhet och i Norrland i synnerhet lever under tuffa sälj- och distributionsregler. Att Systembolaget behandlar ett företag, som nu står inför en betydande ekonomisk smäll, på detta sätt är under all kritik, säger Stefan Anundi.

Kommer att ta frågan vidare till Moderaternas nationella beslutsfattare.

– Jag kommer nu att ta upp denna fråga med partiets nationella beslutsfattare. Det måste vara schysta villkor för små lokala bryggerier, även under rådande monopol, avslutar Stefan Anundi.

Text: Anton Bergström