M, KD, SD vann budgetstriden

2021-11-25 9:09

Nyheter

Gårdagen bjöd på historiska händelser inom politiken. Magdalena Andersson valdes till Sveriges första kvinnliga statsminister, M, KD och SD vann budgetstriden varpå Miljöpartiet väljer att lämna regeringen vilket avslutar dagen med att Andersson begär entledigande som statsminister.

– Nu kan vi ta de första stegen mot att få ordning på Sverige. Vi sänker skatten med 150 kronor i månaden för den som arbetar och för den som har arbetat. Vi höjer bostadstillägget med 200 kronor per månad för ensamstående och 100 kronor per månad för sammanboende, säger Edward Riedl (M) riksdagsledamot.

Budgeten som vann är en gemensamt lagd budget från Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna och satsar bland annat på ett stärkt rättsväsende, en förstärkt arbetslinje och på sänkt bränsleskatt.

– Vi stoppade därmed Socialdemokraterna och Miljöpartiets försök att slakta pengar till polisen och höjda polislöner. Vi hindrade dem från att höja skatten för löntagarna och pensionärerna, sänka bostadstillägget och inte minst höja skatten på bensin och diesel, avslutar Riedl (M).

Text: Jonatan Hjeltman