M i Skellefteå vill stärka skyddet för fotgängare på publika platser

2021-04-13 11:55

Nyheter

Moderaternas ledamot i kommunfullmäktige, Ramona Dolan har lämnat in en motion med förslag om att utreda centrala Skellefteå och serviceorternas beskaffenhet ur ett säkerhetsperspektiv för fotgängare på publika platser såsom torg, gator och stråk.

I förslaget vill man utreda insatser för att stärka upp säkerheten för fotgängare som Skellefteå Kommun kan vidta i syfte att öka säkerheten för fotgängare.

– I dagsläget kan behöriga som obehöriga enkelt köra in på den stora handelsgatan Nygatan i centrala Skellefteå. Vi bör vidta åtgärder för att förhindra att besinningslösa terrorvåldsdåd med hjälp av fordon ska kunna hända i Skellefteå, säger Ramona Dolan (M) T.f. oppositionsråd i Skellefteå.

Efter våldsdådet på Drottninggatan vidtog en del kommuner insatser för att stärka upp säkerheten för fotgängare. Umeå kommun har installerat särskilda hinder på gågator och längst handelsstråk, Skellefteå kan införa likande.

Moderaterna vill att ett bredare grepp tas om den fysiska tryggheten i kommunen för att skydda fotgängare. Kommunen kan och bör ta mer ansvar för att stärka upp tryggheten genom insatser. Det är en del av partiets omfattande trygghetspolitik lokalt.

Text: Anton Bergström