Foto: Philip Swärd

Jonatan Hjeltman är ny distriktsordförande för MUF Västerbotten

På lördagen hölls Moderata Ungdomsförbundet Västerbottens distriktsstämma. På mötet valdes Jonatan Hjeltman till ny distriktsordförande för MUF Västerbotten. Hjeltman har tidigare varit ordförande för föreningen Moderata Studenter (MST) Umeå. Han har även politiska uppdrag i Region Västerbotten och Umeå kommun.

Publicerad: 

– Det känns superkul att få förtroendet att bli distriktsordförande. MUF Västerbotten gjorde en stark insats i valrörelsen i höstas och vi är fler medlemmar än vad vi varit på länge. Stort tack till Joline Göttfert också som avgår efter drygt tre år som distriktsordförande, säger Hjeltman i en kommentar. 

Han fortsätter:

– Västerbottens unga röstar generellt sätt höger och nu väntar hårt arbete för att få fler unga att engagera sig i MUF. Jag ser fram emot att dra igång det nya verksamhetsåret tillsammans med resten av styrelsen och MUF, inte minst inför EU-valet nästa år.

Under lördagen höll även föreningarna MUF Umeå och MST Umeå sina respektive årsmöten. Joline Göttfert valdes till ordförande för MUF Umeå och Johan Lindström valdes till ordförande för MST Umeå. 

Den nyvalda distriktsstyrelsen:

Jonatan Hjeltman, ordförande

Izabel Riedl, 1:e vice ordförande

Kaisa Edström, 2:e vice ordförande 

Ledamöter: Arvin Björkgren, Joline Göttfert, William Moody, Lucas Lindh och Filip Lundberg.

Anton Bergström Nord

Mest lästa