I natt: Nya bilbränder i Umeå

2020-04-19 9:16

Nyheter

I natt brann ytterligare tolv bilar på två olika områden: Ersboda och Tunnelbacken i Umeå, vilket bl.a. SVT har rapporterat om. En hund dog i en av bilarna. Polisen misstänker att bilbränderna var anlagda.

Umeå har den senaste tiden drabbats av många bilbränder, som polisen misstänker är anlagda. För en vecka sedan brann en bil på Mariehem. I februari brann ca 40 bilar på Mariehem. Dessförinnan hade ‪fyra bilar brunnit i stadsdelen Ersboda. Där misstänktes branden också vara anlagd. I natt har så ytterligare tolv bilar brunnit på Ersboda och Tunnelbacken.‬

Moderata kommunalrådet Anders Ågren fördömer starkt händelserna.‬ Så sent som i lördags skrev han i lokaltidningen VK en insändare där han uppmanade till politisk enighet om att bekämpa brottsligheten i Umeå. Han efterlyste också tips till polisen för att kunna få fast de som är skyldiga till bilbränderna.

Kommunalrådet Ågren (M) säger i en kommentar:
– Det här är en oroväckande utveckling. Jag är både förbannad och djupt bekymrad. Jag hoppas att polisen snabbt lyckas klara upp detta. Bilbränder, våldsbrottslighet, narkotikabrott – allt det vi moderater har varnat för och uppmärksammat sedan flera år tillbaka sker nu öppet i Umeå.

Polisen är intresserad av allmänhetens iakttagelser. Har man sett något kan man ringa 114 14.

Text: Joline Göttfert
Foto: David Andersson