Granskning del 1: Brottsligheten är nu den högsta någonsin i Skellefteå

2018-06-17 17:04

Nyheter

Under 2017 nådde brottsligheten i Skellefteå en ny toppnotering, aldrig tidigare har brottsligheten i Skellefteå varit hög eller haft så många anmälda brott som föregående år. Brå:s statistik över antalet anmälda brott i Skellefteå visar att brottsligheten ökat med 32 procent under nuvarande mandatperiod.

Det visar en sammanställning som Moderaterna i Skellefteå gjort i en rapport som släpptes under fredag. Rapporten ”Ett tryggare Skellefteå” lyfter fram flera undersökningar och kartläggningar, bland annat brottsstatistik från Brå, den nationella trygghetsundersökningen, Skellefteå kommuns ANDT-undersökning, SVT-nyheters jämförande kartläggning ”Anmälda brott där du bor” samt Skellefteå kommuns missbrukskartläggning.

 

Moderaterna i Skellefteå konstaterar i rapporten att otryggheten och brottsligheten ökar i kommunen och lägger även fram ett paket med 33 förslag som Moderaterna menar ska öka tryggheten i Skellefteå.

– Otryggheten och brottsligheten ökar på ett sätt som vi aldrig tidigare sett i Skellefteå. Vår kommun är inte den trygga plats som den en gång har varit. Detta måste politiken ta på mycket stort allvar. Det gör Moderaterna, säger Andreas Löwenhöök, oppositionsråd för M i Skellefteå till Nyheter i Västerbotten.

 

 

 

Text: Madelene Nord