Vänsterpartiet i Umeå uppmanar till demonstration med ”Samling Vänster” på 1 maj. En snabb titt på nätet, visar att utöver Vänsterpartiet kommer det att samla partier och organisationer som Kommunistiska Partiet, Revolutionär kommunistisk ungdom och den marxistiska organisationen Revolution.
Ränderna går aldrig ur. I Umeå kommer alltså Sveriges gamla kommunistparti – Vänsterpartiet –på 1 maj återigen demonstrera tillsammans med grupper som vill avskaffa demokratin, genomföra revolution och införa diktatur i Sverige.
Samma sak skedde senast år 2019. Händelsen fick stor nationell uppmärksamhet, och blev nyhet på såväl Rapport som i våra stora dagstidningar. Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt tog avstånd från sina lokala partivänners agerande, men fick mothugg från V-politiker i Umeå.
Nu ska Vänsterpartiet i Umeå tydligen upprepa bedriften i samband med 1 maj. De avgör naturligtvis själva vilka de vill samarbeta med. Men det säger också något om partiet.
Det är skamligt. Av de 170 miljoner människor som slaktades i massmord under 1900-talet så står kommunisterna för nästan två tredjedelar. Mer konkret så har alltså omkring 110 miljoner människor dödats i kommunismens namn. Överallt där marxistiska idéströmningar blivit statsbärande ideologi har den resulterat i förtryck av de mänskliga fri- och rättigheterna. Oavsett vi talar om Sovjetunionen, Kina, Albanien, Pol Pots Kambodja, Castros Kuba, Albanien, Rumänien, Nordkorea, Vietnam, Östtyskland, Etiopien eller Mexiko har resultatet alltid varit terror och statsorganiserat mördande.
Men i Umeå, där 16 procent av umeåborna röstade på Vänsterpartiet (Sveriges gamla kommunistparti) i valet 2018, verkar man inte bekymra sig över att öppet marschera med vänsterextrema krafter. Här skäms man inte för kommunismen, utan går tvärtom gemensamt under röda fanor.
Vänsterpartiets samarbete med revolutionära kommunister – och ovilja att göra avbön – är en skam för Umeå. Vi måste stå upp för demokratin i vårt land. Och bekämpa kommunism, nazism och våldsbejakande islamism. Hur svårt kan det vara att ta ställning för svensk demokrati?