Debatt: Den moderatledda regeringens politik gör skillnad

En moderatledd regering är en garant för att genomföra det som behövs på en rad områden där Socialdemokraterna har misslyckats under sin tid i regeringen. Under 8 år överlämnade Socialdemokraterna miljöfrågorna till Miljöpartiet, vilket har blivit dyrt för medborgarna. Det försöker den nya regeringen rätta till.

Publicerad: 

Regeringen har startat en återställning av Sverige på en rad områden där man ser till att inte låta invånarna tvingas betala dyra pengar. Edward Riedl (M) ska ha en eloge för sitt arbete i riksdagen med sänkningen av reduktionsplikten som nu har blivit verklighet. Det har resulterat i en rejäl sänkning av bensin- och dieselpriset vid pump. Priset har fallit med runt en, respektive drygt fyra kronor efter att reduktionsplikten sänktes. Hösten 2022 var dieselpriset så högt som 28 kronor. Nu är priset mer än 10 kronor lägre än det var då.

Ett annat område är omställningen i vårt samhälle runt synen på kriminaliteten. Här har regeringen skapat nya lagar för att låsa in buset. Politiken kommer att skärpas under året för att skydda gemene mans tillgångar så att bedragare får sina straff. Morgan Johanssons 8-åriga ”låt gå-politik” tar tid att åtgärda till det bättre.

Ett annat viktigt område är arbetet med att få ordning och reda i skolans värld. Nyligen kom resultatet av Pisa undersökningen som visar att Socialdemokraterna inte tagit oron i skolan på allvar, vilket tydligt syns i resultatet. Eleverna lämnar skolan med bristande kunskaper i läsförståelse och matematik. Orsaken står att finna i den oroliga arbetsmiljön i klassrummen. Regeringen tar nu krafttag för att inte tillåta mobiltelefoner i klassrummen, vilket kommer skapa arbetsro.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet stängde väl fungerande kärnkraftverk vilket har gjort att kostnaderna för elen har skjutit i höjden och det drabbar elkonsumenter i vårt land. Nu börjar arbetet med att etablera nya kärnkraftverk med modern teknik. Det är ett energislag som inte är i behov av regn eller blåst och ett bra komplement till andra energislag. Det kommer att ge mer energi som vi behöver i norra Sverige.

 

 

 

 

Christer Lindvall
Moderat i Umeå

Mest lästa