Cecilia Nordenson ansluter till Moderaterna för att stärka sjukvårdspolitiken i Västerbotten

Det är med stor glädje som vi kan meddela att Cecilia Nordenson, en av de mest erfarna och välkända kirurgerna vid Norrlands Universitetssjukhus (NUS), nu ansluter sig till Moderaterna. Hennes omfattande erfarenhet och djupa kunskap inom sjukvården kommer att vara en ovärderlig resurs i utvecklingen av partiets sjukvårdspolitik i Västerbotten.

Publicerad: 

Cecilia Nordenson är född och uppvuxen i Umeå och har varit en del av regionens sjukvård nästan kontinuerligt sedan hennes första sommarjobb inom långvården 1978. Efter att ha tagit sin läkarexamen 1990 och erhållit sin legitimation 1994, har hon arbetat på kirurgavdelningen vid NUS sedan 1996. Hon blev specialist 2001 och överläkare 2008. Trots att hon pensionerades i april i år, arbetar hon fortfarande deltid och fortsätter att bidra med sin expertis.

Cecilias långa fackliga engagemang i Läkarförbundet, där hon varit styrelsemedlem sedan 2006 och ordförande 2016-2023, har gett henne en djupare insyn i regionens ledning och dess utmaningar. Detta fackliga arbete har stärkt hennes förståelse för de strukturella och operativa utmaningarna inom sjukvården, vilket gör henne till en idealisk person för att bidra till Moderaternas hälso- och sjukvårdspolitik.

Cecilia har tidigare varit aktiv inom Moderaterna under sin skol- och studietid, men tar nu steget tillbaka till en mer aktiv roll inom partiet, med fokus på hälso- och sjukvårdsområdet. Hennes beslut att återvända till politiken är ett starkt tillskott för Moderaterna, och det är en övertygelse att hon kommer att spela en nyckelroll i att öka partiets förtroende inom sjukvårdssektorn.

– Det är oerhört glädjande att jag får möjlighet att hälsa Cecilia Nordenson välkommen till det moderata laget och därmed vara med och forma vår sjukvårdspolitik. Cecilia är en av NUS mest seniora och namnkunniga kirurger vilket gör att hennes kompetens kommer att vara till stor nytta i framtagandet av politiska förslag för att vända utvecklingen i sjukvården i Västerbotten, säger Nicklas Sandström (M) regionråd i opposition i Västerbotten.

Med Cecilia Nordensons ankomst hoppas Moderaterna på att kunna stärka sin ställning och arbeta mot ett maktskifte i Region Västerbotten. Hennes insikter och erfarenheter förväntas bidra till att formulera effektiva och realistiska sjukvårdspolitiska förslag som kan förbättra vården för invånarna i regionen.

– Jag är övertygad om att Cecilia kommer att göra stor nytta och starkt bidra till att öka Moderaterna förtroende inom hälso- och sjukvård och därmed bidra till ett maktskifte i Region Västerbotten, avslutar Sandström.

Med Cecilia Nordensons anslutning till partiet ser Moderaterna fram emot att intensifiera sitt arbete för en bättre och mer effektiv sjukvård i Västerbotten.

Elin Segerstedt Söderberg

Mest lästa