Foto: Privat

Bränsleupprorets talesperson blir medlem i Moderaterna – Riedls arbete har fått genomslag

Bränsleupprorets talesperson Peder Blohm Bokenhielm skriver i en debattartikel i Nyheter24 att han kommer att rösta moderat i valet. Orsaken är att Bokenhielm anser att Moderaterna är det parti som lyckats få igenom förslag om lägre priser i Riksdagen trots att de sitter i opposition samt ett genuint engagemang från Elisabeth Svantesson (M) och Edward Riedl (M) som bidragit till att Bränsleupproret fått genomslag på riktigt.

Publicerad: 

I en debattartikel i Nyheter24 skriver Bränsleupprorets talesperson Peder Blohm Bokenhielm om valet att rösta på, och bli medlem i Moderaterna.

Bokenhielm lyfter att många partier har drivit frågan om sänka priser på macken, däribland Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. Valet att rösta på Moderaterna byggde på att partiet under många år, i mot och medvind, drivit frågan i riksdagen och också fått stöd för förslag som inneburit lägre priser vid pumpen.

Elisabeth Svantesson och Edward Riedl har varit nyckelpersoner

Bokenhielm lyfter särskilt fram Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson samt riksdagsledamoten Edward Riedl (M) som han menar har lyssnat på Bränsleupproret och tagit fram förslag som också blivit verklighet.

”Det genuina engagemanget från moderater som Elisabeth Svantesson och Edward Riedl har bidragit till att Bränsleupproret har fått genomslag på riktigt. De har alltid lyssnat och tagit fram konkreta förslag som också blivit verklighet.” skriver Bokenhielm i debattartikeln.

Bokenhielm lyfter också skillnaden mellan att prata om populära budskap och att få genomslag för sina förslag i riksdagen.

”Personligen anser jag att Moderaterna har jobbat fram trovärdigast förslag om hur sänkningen av priset ska ske i praktiken. Moderaterna är ett parti som har högst förtroende i ekonomifrågorna av en anledning – man bedriver en seriös ekonomisk politik som tar ansvar för helheten.”

I korthet handlar Moderaternas förslag om lägre bränslepriser om att sänka reduktionsplikten vilket skulle innebära att dieselpriset sjunker med minst fem kronor. Därtill vill Moderaterna förlänga de tillfälliga skattesänkningar som gället för bensin och diesel idag och sänka skatten ytterligare.

Riedl (M) ser Bokenhielm beslut som bra betyg

Edward Riedl (M) ser Bokenhielm beslut att gå med i partiet och rösta på Moderaterna som ett bra betyg på det arbete som Moderaterna gjort i frågan om bränslepriser.

– Att Peder nu beslutat att rösta på Moderaterna är ett väldigt gott betyg för den politik som vi bedriver. Det är inte hållbart att Sverige har 5–6 kronor dyrare diesel än övriga Europa. Vi har under mandatperioden återkommande lagt förslag om att få ner reduktionsplikten och skatten på drivmedel, och även lyckats få igenom politik som sänkt priset vid pumpen och det är det jag söker västerbottningarnas förtroende att få fortsätta göra under kommande mandatperiod, säger Riedl (M).

Jonatan Hjeltman

Mest lästa