Berg (M) ingår i en panel vid Nordic Architecture Fair

2019-09-30 8:34

Nyheter

Kommunpolitikern Ulrik Berg (M), Umeå, föreläser och ingår i en panel vid Nordic Architecture Fair i Göteborg 15-16 oktober. Nordic Architecture Fair är den nordiska mötesplatsen för arkitekter och stadsplanerare. Mötesplatsen är ett nordiskt forum där visionen är att öka kunskapsutbytet, påverka framtidens arkitektur och stadsplanering. Fokus ligger på klimatsmarta och energieffektiva lösningar för ett hållbart byggande och stadsplanering. Berg kommer att prata om påbyggnader i trä som ett sätt att förtäta städer.

Ulrik Berg är vice ordförande i Byggnadsnämnden i Umeå Han firar i år 20 år i nämnden och har under lång tid jobbat för långsiktigt hållbara lösningar. Ulrik var tidig att föreslå långsiktigt hållbara lösningar för vårt byggande och den klimatsmarta kommunen. Han var en av initiativtagarna till Nätverket för Hållbart Byggande i Kallt Klimat för tio år sen.

– Det känns fantastiskt inspirerande att få möjligheten att förmedla vad Umeås duktiga entreprenörer bygger i dag i en av Sveriges mest expansiva kommun. Arbetet med entreprenörer är viktigt för utvecklingen av klimatsmart byggande. Nätverket för Hållbart Byggande i Kallt Klimat har tillsammans med medlemmarna visat vägen hur marknaden kan göra något bra och samarbeta även om man är konkurrenter! Entreprenörerna i Umeå kommun är i dag de som förtätar och bygger mest klimatsmart. Detta genom att använda byggmaterial som t.ex. trä, det enda förnyelsebara byggmaterial som finns, säger Berg i en kommentar.

Text: Joline Göttfert