Åsa Ågren Wikström omvald ordförande för länets största M-förening

2021-02-03 14:15

Nyheter

På tisdagskvällen omvaldes regionpolitikern Åsa Ågren Wikström som ordförande för länets största moderata partiförening – Umeå Centrala Moderatförening. Hon är nu inne på sitt sjätte år som ordförande för föreningen.

Åsa Ågren Wikström är vice gruppledare för Moderaterna i Region Västerbotten, och vice ordförande för den Regionala utvecklingsnämnden. Hon har sedan några år tillbaka även uppdrag för Moderaterna på EU-nivå.

Ett enigt årsmöte gick på valberedningens förslag i alla dess delar. Till viceordförande i föreningen omvaldes Joline Göttfert, som även är distriktsordförande för MUF Västerbotten. Bland de nyvalda ledamöterna i styrelsen finns även Robert Winroth, Ewa Miller, Christer Lindvall och Anders Alfredsson.

– Jag är mycket glad och tacksam för förnyat förtroende! Politik är ett lagspel, och jag är stolt över att leda en stark och engagerad förening där alla drar åt samma håll. Vi är sedan tidigare den största moderata föreningen i Västerbotten, och vi ska fortsätta jobba för att vara aktiva och nå ännu fler medlemmar, säger Ågren Wikström.

Hon fortsätter:

– Vi märker tydligt av ett ökat intresse för vår politik och därför kommer föreningen fokusera ytterligare på att utveckla närvaron i sociala medier i vårt opinionsarbete.

Text: Anton Bergström