Andreas Löwenhöök (M) är tillbaka som oppositionsråd

2021-05-03 8:41

Nyheter

Sedan den 1 maj är Skellefteå kommuns oppositionsråd, Andreas Löwenhöök (M), tillbaka i tjänst efter ett halvårs föräldraledighet.

— Valåret 2022 närmar sig med stormsteg och jag känner mig väldigt taggad på att komma igång med det politiska arbetet igen, säger Andreas Löwenhöök.

I och med detta återgår Ramona Dolan och Johan Söderberg, som ersatt Löwenhöök under ledigheten, till sina ordinarie politiska uppdrag.

Löwenhöök söker förnyat förtroende

Moderaterna i Skellefteå har nyligen påbörjat nomineringsprocessen för att ta fram kandidater till partiets valsedel inför valet 2022. En nomineringskommitté är tillsatt och kommittén har börjat samla in namn på kandidater.

I samband med sin återkomst meddelade Andreas Löwenhöök att han söker förnyat förtroende som Moderaternas toppnamn.

— Skellefteå är inne i ett spännande tillväxtskede. Samtidigt finns det många samhällsproblem. Till exempel klara färre av Skellefteås elever kunskapsmålen, otryggheten bland framför allt unga tjejer är skrämmande hög och företagsklimatet är dåligt. Jag engagerade mig i Moderaterna för att jag vill lösa den typen av samhällsproblem och jag söker nu medlemmarnas förtroende att vara partiets förstanamn och ta över styret i Skellefteå efter valet 2022, säger Andreas Löwenhöök.

Text: Anton Bergström