Anders Ågren etta på M-valsedeln i Umeå

2021-09-17 8:00

Nyheter

Moderaterna i Umeå har fastställt valsedeln inför kommunvalet 2022. Det var en enig nomineringsstämma som förra lördagen beslutade att anta valsedelns utformning med 64 moderata kandidater. Valsedeln är varvad män och kvinnor, och innhåller både gamla och nya namn.

Den som toppar valsedeln är nuvarande moderata kommunalrådet Anders Ågren. Två på valsedeln är hans företrädare Gunilla Berglund.

Ågren ser fram emot valrörelsen och känner stark medvind för Moderaterna – både lokalt, regionalt och nationellt.

I valet 2018 var Anders Ågren den kommunpolitiker i Umeå som fick flest personkryss, både sett till antalet kryss och procentuellt. Värt att notera är att han fick fler personröster 2018 än vad de två S-kommunalråden Hans Lindberg och Janet Ågren fick tillsammans.

– Ja, jag känner såklart ett starkt stöd hos umeåborna. Men politik är ett lagarbete och vi har en mycket starkt moderat laguppställning i Umeå. Enighet ger styrka. Vi har dessutom fler kandidater på valsedeln än vad vi haft på mycket länge. 64 moderata kandidater står redo att söka umeåbornas förtroende. Jämfört med exempelvis valet 2002 har vi mer än dubbelt så många namn på valsedeln, säger Anders Ågren i en kommentar.

Med ett år kvar till valet har nu Moderaterna påbörjat sin höstkampanj. Under de kommande veckorna ska material delas ut i brevlådorna runt om i Umeå och övriga delar av Västerbotten.

– Vi är först ut av partierna i Umeå att fastställa valsedeln. Med laguppställningen färdig, så kan våra kandidater och medlemmar nu lägga all kraft det kommande året på att driva moderat politik, opinionsbilda och kampanja för moderata valsegrar och maktskifte. Moderaterna är samlingspartiet, såväl nationellt som lokalt, säger Ågren avslutningsvis.

Text: Joline Göttfert