Ågren omvald som M-ordförande i Västerbotten

2021-03-29 11:35

Nyheter

I söndags samlades de 70 stämmoombuden för Moderaterna i Västerbotten till en digital länsförbundsstämma. Det var andra året i rad som stämman genomfördes digitalt. Umeås kommunalråd Anders Ågren fick förnyat förtroende som länsordförande av en enig stämma.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson deltog på stämman och höll det inledande stämmotalet på förmiddagen. Han talade om det politiska läget och Moderaternas arbete inför valet 2022. Därefter genomfördes sedvanliga stämmoförhandlingar med behandling av ett flertal motioner liksom personval. Under eftermiddagen fokuserades på upplägget inför valet 2022, hur Moderaterna jobbar med sociala medier samt förberedelser inför den moderata vårkampanj som kommer att genomföras under de närmaste veckorna.

– Jag är djupt tacksam för förnyat förtroende! Moderaterna i Västerbotten gjorde ett mycket bra val år 2018. Vi var det enda länet i landet där M faktiskt ökade i antal riksdagsmandat. Från ett till två mandat. Nu siktar vi på rejäla moderata framgångar runt om i Västerbotten i valet 2022, avslutar omvalde ordförande Anders Ågren.

Den nyvalda styrelsen i sin helhet:

Ordförande: Anders Ågren, Umeå
Förste vice ordf: Elisabeth Björnsdotter Rahm, Lycksele
Andre vice ordf: Edward Riedl, Umeå

Ledamöter:
Andreas Löwenhöök, Skellefteå
Victoria Boström, Robertsfors
Veronica Håkansson, Storuman
Nicklas Sandström, Umeå
Johan Söderberg, Skellefteå
Anna-Karin Nilsson, Nordmaling
Christina Lidström, Bjurholm
Joline Göttfert , MUF

Text: Anton Bergström