Ågren omvald som M-ordförande i Västerbotten

I lördags samlades 70 moderater på Hotell Lappland, Lycksele, för att delta vid Moderaterna i Västerbottens länsförbundsstämma. Kommunalrådet Anders Ågren, Umeå, fick förnyat förtroende som länsordförande av en enig stämma.

Publicerad: 

– Jag är mycket tacksam för förnyat förtroende! Moderaterna i Västerbotten trotsade den negativa rikstrenden för andra valet i rad. Vi gick framåt i länet. Vi gjorde det bästa valresultatet i regionen på 84 år, slog ett antal rekord i de kommunala valen och kan glädjas åt det faktum att vi gick framåt i alla kommuner förutom en. Men nu är det hög tid att blicka framåt. Vi är särskilt glada över att partiledningen har beslutat att Moderaternas nationella partistämma kommer gå av stapeln i Umeå den 19-22 oktober 2023. Det blir ett viktigt tillfälle där Moderaternas politik inför valet 2026 kommer att debatteras och utformas, säger Anders Ågren (M).

Under dagen genomfördes sedvanliga stämmoförhandlingar med behandling av propositioner liksom personval. Stämman antog bl.a. nomineringsregler inför valet 2026.

Partiets förtjänsttecken i guld delades ut till Tommy Israelsson, kommunpolitiker i Bjurholm. Moderata riksdagsledamoten Edward Riedl, som också är ordförande i finansutskottet, höll ett anförande om regeringens ekonomiska politik. Nicklas Sandström, regionråd i opposition, föredrog Moderaternas eftervalsanalysarbete för Västerbotten.

 

Förbundsstyrelsen i sin helhet:

Ordförande: Anders Ågren (Umeå)

Förste vice ordf: Anna-Karin Nilsson (Nordmaling)

Andre vice ordf: Edward Riedl (Umeå)

Ledamöter: Andreas Löwenhöök (Skellefteå), Victoria Boström (Robertsfors),  Nicklas Sandström (Umeå),  Christina Lidström (Bjurholm), Anna Ackemo (Lycksele), Charlotta Jansson Enqvist (Norsjö), Ulf Vidman (Storuman) och Jonatan Hjeltman (MUF). 

Joline Göttfert

Mest lästa