Ågren omvald som M-ordförande i Västerbotten

I lördags samlades de 70 stämmoombuden för Moderaterna i Västerbotten till länsförbundsstämma på Umeå Folkets Hus. Kommunalrådet Anders Ågren fick förnyat förtroende som länsordförande av en enig stämma.

Publicerad: 

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson deltog på stämman digitalt. Han talade om det politiska läget och Moderaternas arbete inför valet 2022. Stämman gästades även av Niklas Wykman, skattepolitisk talesperson för Moderaterna i riksdagen.

Sedvanliga stämmoförhandlingar genomfördes med behandling av motioner liksom personval. Stämman biföll en motion av riksdagsledamot Edward Riedl, om att verka för att dagens reduktionsplikt på bensin och diesel ska avskaffas och ersättas med en gemensam nivå av inblandning för hela EU. Likaså bifölls en motion av riksdagsledamot Elisabeth Björnsdotter Rahm om att underlätta för drivsmedelsanläggningar utanför centralorterna. Under lördagen fokuserades på upplägget inför valet 2022, med genomgång av kampanjmetoder och viktiga datum i det fortsatta valarbetet.

Omvalde ordföranden Anders Ågren kommenterar:

– Jag är mycket tacksam för förnyat förtroende! Moderaterna i Västerbotten gjorde ett mycket bra val år 2018. Vi var det enda länet i landet där M faktiskt ökade i antal riksdagsmandat. Från ett till två mandat. Nu siktar vi på rejäla moderata framgångar runt om i Västerbotten i valet 2022. Det är hög tid för ett borgerligt offensiv i Västerbotten, säger Ågren.

Den omvalda styrelsen i sin helhet:

Ordförande: Anders Ågren, Umeå
Förste vice ordförande: Elisabeth Björnsdotter Rahm, Lycksele
Andre vice ordförande: Edward Riedl, Umeå

Ledamöter:
Andreas Löwenhöök, Skellefteå
Victoria Boström, Robertsfors
Veronica Håkansson, Storuman
Nicklas Sandström, Umeå
Johan Söderberg, Skellefteå
Anna-Karin Nilsson, Nordmaling
Christina Lidström, Bjurholm
Joline Göttfert, Umeå – MUF

Jonatan Hjeltman