Ågren (M): Positivt besked för Umeå att Bromma flygplats får vara kvar!

I måndags meddelade infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) att regeringen inte tänker lägga ned Bromma flygplats i förtid. Beskedet går också i linje med en av punkterna i Tidöavtalet, som slår fast att Bromma flygplats ska bevaras. Den tidigare rödgröna regeringen tillsatte som bekant två utredningar där ambitionen var att avveckla Bromma flygplats betydligt tidigare än 2038. Men den borgerliga regeringen är av annan uppfattning. Moderata kommunalrådet i Umeå, Anders Ågren, välkomnar det tydliga beskedet.

Publicerad: 

– Detta är en viktig seger för oss som länge kämpat för att bevara Bromma flygplats!  Vi måste värna flygets infrastruktur i vårt land. Umeå är beroende av goda flygförbindelser. Bromma är ett viktigt komplement till Arlanda. Under normala omständigheter – före pandemin – brukade det gå 5-6 avgångar per dag mellan Umeå Airport och Bromma. Således sker en betydande del av flygningarna till och från Umeå just kopplat till Bromma. Kapaciteten på Arlanda måste säkras och byggas ut, innan man överhuvudtaget börjar diskutera framtiden för Bromma säger kommunalrådet Anders Ågren (M) i en kommentar.

– Den nya regeringen inser vikten av goda flygförbindelser för Sverige. Regeringen menar att Bromma kan spela en viktig roll som hub för framtidens gröna flyg. Det är bara att instämma i det. Även i Umeå ser vi positivt på framtiden för elflyg, och jag följer med intresse den satsning på elflyg som regeringen nyligen aviserade. Det är bra att vi nu kan släppa debatten om Brommas vara eller icke vara. Bromma blir kvar, avslutar Ågren.

Joline Göttfert

Mest lästa