Ågren (M) om AB Bostaden: ett historiskt beslut!

2017-06-12 12:54

Nyheter

Idag har kommunstyrelsen i Umeå ställt sig bakom AB Bostadens förslag till beslut om att sälja en del av bolagets fastighetsbestånd till bostadsfastighetsbolaget Heimstaden. Fastigheter med totalt 1601 lägenheter, ska säljas till ett fastighetsvärde av 1 155 mkr. Reavinsten blir 900 mkr. Ärendet avgörs slutgiltigt i kommunfullmäktige nästa måndag

– Vi välkomnar Heimstaden hit till Umeå, och är glada att de vill investera över en miljard i vår stad. Ett mycket bra beslut för Umeå!

– Detta ger ju också AB Bostadens goda möjligheter att fortsätta utveckla Umeå. Möjligheter till ökad renoveringstakt, samt möjlighet att öka nyproduktionen av hyreslägenheter, säger kommunalrådet Anders Ågren (M). Moderaterna gick till val på denna fråga. Den fanns i vårt valmanifest. Vi har drivit den i motvind under många år tillsammans med övriga Allianspartier, och jag välkomnar att vi nu har en bred politisk majoritet i kommunfullmäktige för förslaget. Inriktningen på det här är precis vad vi har efterfrågat, avslutar Ågren. Försäljningen innebär en välbehövlig fyllning av AB Bostadens kassa. AB Bostaden kan nu fortsätta bygga och renovera samtidigt som Umeå får ytterligare en aktör in på bostadsmarknaden i Umeå.

Text: Pasi Huikuri