Den rödgröna budgeten är ett svek för alla länsbor i landets längsta vårdköer

Den rödgröna majoritetens budget är ännu ett misslyckande för regionens invånare menar Moderaterna. Trots att vårdköerna i vårt län nu är de längsta i hela landet och endast 29 procent fick sin operation eller behandling inom vårdgarantin i augusti, saknas fortfarande tydliga och kraftfulla åtgärder för att lösa krisen.

Publicerad: 

– Det är ett stort svek mot alla länsbor som dagligen lider i väntan på vård, säger Nicklas Sandström (M), regionråd i opposition.

Han menar att nedskärningar på 250 miljoner kronor i personalkostnader, som nu införs, är ett direkt resultat av flera års politisk handlingsförlamning.

– Den rödgröna ledningens oförmåga att fatta nödvändiga beslut har lett oss hit. Att skylla på regeringen håller inte längre – det här är deras eget ansvar, fortsätter Sandström (M).

Han pekar också på den förvärrade situationen vid Norrlands universitetssjukhus (NUS), där Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har påtalat allvarliga brister som fortfarande inte har åtgärdats.

– Vår universitetssjukvård är nu så hårt pressad att dess framtid i Norrland står på spel, och ändå levererar den rödgröna ledningen inte ett enda konkret förslag för att rädda NUS, säger Nicklas Sandström (M).

Allianspartierna kommer inom kort att presentera en skuggbudget som tydligt visar hur vi kan vända utvecklingen och återigen sätta patienterna i centrum.

– Vi är redo att ta ansvar och göra de förändringar som krävs för att korta vårdköerna och säkra en trygg framtid för vården i Norrland, avslutar Sandström (M).

 

Charlotta Jansson Enquist

Mest lästa