50 bilar brann i Umeå. Polisen utreder grov mordbrand.

2020-02-15 12:43

Nyheter

För andra veckan i rad brinner bilar i Umeå. I natt brann 50 bilar i stadsdelen Mariehem. Enligt uppgifter i VK misstänker polisen att branden var anlagd, bl.a. på grund av det hastiga brandförloppet. Polisen har nu inlett förundersökning om grov mordbrand. ‪För en vecka sedan brann fyra bilar i stadsdelen Ersboda. Där misstänktes branden också vara anlagd. Moderata kommunalrådet Anders Ågren fördömer starkt händelserna.

Kommunalrådet Ågren (M) säger i en kommentar:
– Det här är fruktansvärt! Jag hoppas att polisen snabbt lyckas klara upp detta. Bilbränder, våldsbrottslighet, narkotikabrott – allt det vi moderater har varnat för och uppmärksammat sedan två år tillbaka sker nu öppet i Umeå.

Ågren ställer sig också frågande till var de styrande Socialdemokraterna har tagit vägen:
– Moderaterna i Umeå har länge varit tämligen ensamma om att uppmärksamma den framväxande kriminaliteten i vår kommun. Vi har förslag på såväl riksnivå som lokalnivå för att minska brottsligheten, och öka tryggheten. Men vad säger de ledande Socialdemokraterna, som för inte så länge sedan påstod att vi bara svartmålade och spred desinformation? Brottsligheten försvinner inte, bara för att de duckar och undviker att prata om den.

Text: Joline Göttfert
Bild: David Andersson