Christer Lindvall blev uppringd av partiledaren Ulf Kristersson (M)

2021-02-21 12:26

Nyheter

Nyheter i Västerbotten har tidigare skrivit om när den tidigare S-politikern Christer Lindvall, Umeå, gick med i Moderaterna hösten 2020. Det har väckt stor uppmärksamhet även på nationell nivå. Tidigare i veckan skrev Lindvall i Expressen om sitt beslut att gå ur S och istället börja engagera sig i M. Efter den artikeln så hörde Moderaternas partiledare Ulf Kristersson av sig för ett personligt samtal med Lindvall.

Det är Ulf Kristersson som själv berättar om samtalet i en uppdatering under lördagen på sin egen facebooksida:

”Moderaterna blir mer och mer samlingspartiet i svensk politik. Vi föreslår konstruktiva lösningar och gör det tillsammans med andra som också nu vill ta tag i Sveriges problem. Och de är många.
150 000 väljare som röstade på Socialdemokraterna i valet 2018 har nu gått över till Moderaterna.

Jag talade i veckan med en av dem: Christer Lindvall – tidigare ordförande för Umeå arbetarekommun (S). Ett viktigt samtal om politiskt engagemang, om driv och vilja. Och om värdet av ett vuxet samtal i politiken och att lyssna även på dem som inte tycker precis som man själv. Christers berättelse är något jag tar med mig.”

Christer Lindvall bekräftar att Ulf Kristersson ringde upp honom för ett samtal.

– Det var mycket trevligt att Kristersson hörde av sig personligen. Vi hade ett riktigt bra samtal. Jag fick berätta om min personliga resa, och hur det sedan var att ta steget från Socialdemokraterna till Moderaterna. Han var mycket intresserad av hur jag hade resonerat. Jag har ju blivit mycket positivt mottagen av de lokala moderaterna i Umeå. Jag känner ju kommunalrådet Anders Ågren sedan lång tid tillbaka, och vi jobbar nu tillsammans för att utveckla den moderata politiken gällande trygghet och brottsbekämpning här i vår kommun, säger Lindvall i en kommentar.

Christer Lindvall blev i början av februari invald i styrelsen för länets största moderata förening – Umeå Centrala M-förening – som även innefattar Ersboda där han själv bor.

Text: Joline Göttfert
Pressbild på Ulf Kristersson: Fredrik Wennerlund