Ågren (M) rasar mot gängattacker i Umeå

2020-01-06 17:33

Nyheter

Stora ungdomsgäng har vid två tillfällen under den gångna helgen gått till attack och misshandlat och hotat ungdomar i centrala Umeå, något som VK var först med att rapportera. I ett fall var det 20-25 ungdomar mot en ensam kille. Kvällen efter var det 10-20 ungdomar/unga vuxna som misshandlade ett antal andra ungdomar. Samtliga ungdomar som misshandlades tvingades uppsöka akuten.

Polisen misstänker att det rör sig om samma gäng – och vädjar nu om allmänhetens hjälp. Den som har tips eller vittnesuppgifter kan ringa polisen på 114 14.

Anders Ågren (M), kommunalråd i Umeå, ser mycket allvarligt på händelserna.

– Detta är mycket allvarligt. Umeås offentliga rum ska vara tryggt och säkert. Jag hoppas verkligen att polisen snabbt kan klara upp detta, säger Ågren i en kommentar.

– Jag ser också fram emot när polisens övervakningskameror ska börja sättas upp i Umeå under 2020 på vissa platser. Likaså borde Umeå kommun komplettera med egna övervakningskameror på brottsutsatta platser. Än så länge har vi moderater varit ensamma om att föreslå kameraövervakning. Men hur många allvarliga brott ska tillåtas ske i Umeå, innan även övriga partier börjar vakna i denna fråga? Detta är ingen nya fråga. Vi har förslagit detta under en lång rad av år, men ingen annan verkar se några egentliga problem, säger Ågren i en avslutande kommentar.

Text: Joline Göttfert